Annons
Nyheter

Tekoföretag får Soliditetspris

Tranemo Textil får en utmärkelse av kreditvärderingsinstitutet Soliditet.
Nyheter • Publicerad 10 november 2010

Utmärkelsen heter Soliditet Diamond Award 2010 och är kreditvärderingsinstitutets finaste. Bland annat är den ett bevis för att bolaget lyckats hålla högsta kreditvärdighet oavbrutet under 20 års tid, enligt ett pressmeddelande från branschorganisationen Teko.

Arbetande styrelseordföranden Håkan Larsson är stolt över priset: ?

Annons

– Vi har alltid varit försiktiga och inte gjort några vidlyftiga utsvävningar. När vi beslutat om investeringar har vi först tjänat in pengarna och därefter tryckt på startknappen. Vi har aldrig haft ett förlustår i bolagets 76 åriga historia, säger han till Teko.

Tranemo Textil grundades 1934 av Håkan Larssons svärfar:?

- Jag tog över som VD 1970 mitt i den västa tekokrisen. Då var vi ett renodlat lönsömnadsföretag helt utan egna produkter. Vi sydde åt andra. Det som räddade oss kvar på marknaden var den svenska Jeansboomen med varumärken som Gul & Blå, Puss & Kram, St. Peppers, Bergis och allt vad dom hette. Allt syddes i Tranemo. En härlig period som varade i tio år.

Efter jeanssuccén tänkte man om och tog fram en bredare kollektion arbetskläder.

– I den vevan flyttade vi produktionen till Portugal, utan att säga upp en enda medarbetare i Tranemo. Det är vi stolta över.

Idag producerar Tranemo Textil i Bulgarien sedan tio år, då Portugalfabriken såldes. För några år sedan investerade bolaget i ett nytt logistikcenter i Tranemo för 30 miljoner kronor.

Tranemo Textil har 36 anställda och VD är Max Larsson.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons