Nyheter
Hastighetskameran kan ha mätt fel eftersom det snöade vid tillfället, hävdade taxichauffören. Men tingsrätten tror inte på detta och dömer mannen för fortkörning.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2014

Det var i februari förra året som mannen fastnade på bild vid en fartkamera vid Toppsjön på riksväg 40. Enligt mätningen som gjordes av den så kallade plåtpolisen körde mannen i 89 kilometer i timmen trots att hastighetsbegränsningen var 80.

Mannen har medgett att det är han på bilden. Han har också erkänt att han körde för fort, dock inte så fort som anges i åtalet utan bara 82 kilometer i timmen.

Han har sagt att han alltid håller hastighetsbegränsningen och att han har kört den aktuella sträckan i flera års tid. Han har också alltså uttryckt tveksamheter om mätningen eftersom det snöade.

Tingsrätten skriver i domen att det foto som togs är klart och tydligt. Vidare utgår man från att mätsystemet är anpassat efter olika väderförhållanden. Mannen döms till böter på 1 500 kronor.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.