Annons
Nyheter

Tävling i dataspel om nya bibliotekets utseende

För att barn och ungdomar ska få vara med och tycka om det nya bibliotekets utseende, uppmanas de nu i en tävling att göra sina designförslag i Minecraft och skicka in till Stadsbiblioteket.
Nyheter • Publicerad 25 november 2014
Barn och ungdomar ska få lämna sina förslag till bibliotekets design med hjälp av Minecraft.
Barn och ungdomar ska få lämna sina förslag till bibliotekets design med hjälp av Minecraft.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Minecraft skapades av en svensk spelutvecklare 2011 och har över 100 miljoner användare.
Minecraft skapades av en svensk spelutvecklare 2011 och har över 100 miljoner användare.Foto: LINNEA JÄRKSTIG / TT

Tävlingen pågår mellan 17 november och 31 december och det har redan trillat in dussinet förslag.

– Ja, vi är riktigt glada över att vi har fått en så positiv respons redan, säger bibliotekarie Nancy Lindström, som är initiativtagare till tävlingen.

Annons

På biblioteket hade de funderat på hur de skulle få med barn och ungdomars tankar kring det nya bibliotekets utformning och det var då Nancy kom att tänka på det populära dataspelet.

– Min man spelar Minecraft och även hans systersöner så det blir mycket prat om spelet hemma. Jag tänkte att det är mycket lättare för barnen och ungdomarna att rita på det här sättet än på ett papper. Med Minecraft kan man få med flera våningar och man kan gå in i biblioteken så att det känns som om man är där, säger Nancy Lindström.

Men hon vet inte hur mycket hänsyn det kommer att tas till tävlingsbidragen i slutändan.

– Nej, det är ju bland annat en fråga om det är realistiskt genomförbart. Men här får vi en chans att se vad det är våra barn och ungdomar skulle ha velat ha om de fått önska. Här går det att släppa alla hämningar och bara köra på. Det är bara fantasin som sätter gränser, det är det som är charmen, säger hon.

Tävlingen är uppdelad i tre åldersklasser och är öppen för alla från åtta år och uppåt.

Sandra Wennergren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons