Nyheter

Svenems fortsätter trots konkurs

Det som tidigare var möbelföretaget Svenems har gått i konkurs, men butiken kommer ändå drivas vidare precis som vanligt i ett nytt bolag där Weland stål AB är ägare.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2012

– Det här är positivt, ur något tråkigt föddes något gott, säger tidigare ägaren Lars Roosvall som kommer driva verksamheten vidare som anställd.

Svenems AB bytte nyligen namn och försattes alltså på egen begäran i konkurs.

– Det beror till stor del på att den här hösten gick väldigt, väldigt dåligt. Jag hade ingen möjlighet att driva det vidare, säger Lars Roosvall.

Men detta kommer alltså inte att påverka butiken i Ulricehamn. Den drivs vidare av ett nytt bolag, Svenems Interiör AB. Bakom detta bolag står Weland stål AB.

– Det är en kapitalintensiv verksamhet som det förra bolaget inte klarade av i vissa lägen. Därför har vi gett oss in i det hela, säger Jens Helgesson från Weland.

Enligt Lars Roosvall kommer inriktningen att vara i stort sett densamma, med smärre förändringar.

– Vi har lite större möjligheter nu, lite mer kapital bakom oss. Nu ska vi bredda oss, säger han och tillägger att han är mycket glad att det anrika möbelföretaget kan leva vidare.

– Vi är ändå 111 år i år.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.