Annons
Nyheter

Stubo vill inte kommentera framtiden för Kullens dagverksamhet

Om två veckor avvecklas verksamheten i Kullens samlingssal. Nu vill Mattias Josefsson (S) att bostadsbolaget Stubo reagerar.
Nyheter • Publicerad 18 juni 2013

Till de boendes besvikelse kommer verksamheten i Kullens samlingssal att avvecklas när kommunens avtal med Attendo löper ut i slutet av månaden. Kommunen kommer således inte längre att finansiera dagverksamheten.

– Kommunen kan inte gå in och subventionera en yta i en enskild fastighet för det kommunala bostadsbolaget, säger Mattias Josefsson, oppositionsråd (S) i Ulricehamn.

Annons

Hittills har Stubo, som äger fastigheten, inte uttalat sig om någon alternativ finansieringslösning. Nu vill Mattias Josefsson ha en reaktion från bolaget.

– Stubo har sagt att man följer ärendet nogsamt. Nu har det kommit protestlistor, insändare och flera nyhetsartiklar. Från socialdemokratiskt håll förväntar vi oss nu någon form av reaktion ifrån bolaget, säger han.

Men Stubos VD Rolf Granlöf säger att Stubo inväntar besked från kommunen.

– Vi intar en avvaktande ställning i det här. Först och främst är det upp till kommunen att besluta vad de gör i det här läget.

Mattias Josefsson är förvånad över kommentaren.

– Den kommunala ekonomiska medverkan var temporär. Det var alla parter medvetna om. Stubo har haft tid på sig att hitta en annan finansieringslösning. Jag blir förvånad när Stubo säger att de sitter och väntar in en reaktion från kommunen.

Mattias Josefsson säger att Stubos styrelse dessutom blev påminda om situationen så sent som för ett par månader sedan. Till detta har Rolf Granlöf på Stubo ingen kommentar.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons