Annons
Nyheter

Strid är nominerad till moderådets rookiepris

Modeskaparen Josefin Strid från Ulricehamn är en av tolv som kan bli årets rookie i Modesverige 2011
Nyheter • Publicerad 25 november 2010
Ett spännande halvår väntar för modeskaparen Josefin Strid från Ulricehamn.
Ett spännande halvår väntar för modeskaparen Josefin Strid från Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Svenska moderådet utser varje år tolv klädskapare till projektet "Rookies". De tolv ska vara mindre modeföretag som genom projektet får möjlighet att synas i olika projekt och aktiviteter under året.

Ett av de tolv utvalda för 2011 är Josefin Strid.

Annons

– Både roligt och viktigt för mig. Det är en inkörsport till branschen som jag hade haft svårt att få på annat sätt. Att det inte bara är en tävling utan en process över längre tid känns allra bäst, säger Strid.

Det första som sker för Josefin och de övriga nominerade är att tillsammans med elever på reklamskolan Berghs i Stockholm göra en film om märket. Filmerna kommer sedan visas på Stockholm Fashion Week i februari.

– Det arbetet startar nästa vecka, säger Strid.

Under modeveckan i Stockholm väljs fem av de tolv företagen ut och får gå vidare till nästa steg. Ett av dessa får sedan titeln årets rookie i augusti.

– Att vinna hela grejen vore förstås stort, men också förpliktigande. Som jag ser det öppnar det här halvåret möjligheter för mig som satsar på dyrt mode baserat på rent hantverk. Jag kan hitta fler presumtiva kunder i Stockholm, säger Strid som läser sista året på textilhögskolan i Borås och samtidigt driver företag under eget namn.

– Jag jobbar 200 procent ungefär och det går när man gör det roligaste som finns. Nu är vi fyra i företaget och det finns också tid för mig att vara helt ledig ibland.

En nyhet är att Josefin Strids kollektion för våren 2011 enbart innehåller herrkläder. I framtiden är tanken att kombinera dam- och herrkollektion.

A.L.L - AnnLouise Landelius (Göteborg), altawai.saome (Malmö), Erik Bjerkesjö (Stockholm), Granfors (Stockholm), I started something I couldn't finish (Stockholm), Josefin Strid (Borås), Karin Malm (Stockholm), Mika Modiggård (Stockholm), Obscur (Helsingborg), Tangled Garment (Borås), Unwind Clothing (Stockholm), Wieselblad (Stockholm).

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons