Nyheter

Storvulet förslag om reningsverksfastighet

På platsen där reningsverket finns borde det istället finnas en skola, ett bibliotek, ett kulturhus och en fritidsgård i en och samma byggnad.
Nyheter • Publicerad 22 juni 2011

Det föreslås i ett medborgarförslag.

Genom att lägga allt detta i samma byggnad kan man samutnyttja lokaler och få billigare kostnad för drift, skötsel och underhåll, skriver förslagsställarna.

”Skolans lokaler som i dagsläget används 178 dagar om året skulle kunna användas 365 dagar. Läget vid sjön ger fantastiska möjligheter.”, skriver de.

De ser det också som nödvändigt att en idrottshall byggs inom området.

Ett sådant här projekt kan även bli ett sätt att ta bort ”stuprören” mellan de gamla förvaltningarna.

De båda medborgarna skriver att de är införstådda med de mycket stora kostnaderna, men att de gärna vill tro att politikerna i Ulricehamn tänker visionärt och långsiktigt, som de till exempel har gjort med Lassalyckan. Sistnämnda projekt tycker de för övrigt är ett alldeles utmärkt exempel på långsiktigt tänkande.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.