Annons
Nyheter

Stort strömavbrott i centrum

Ett större strömavbrott drabbade Ulricehamns centrala delar tidigt på onsdagsmorgonen. Ett överslag i en transformatorstation var orsaken.
Nyheter • Publicerad 24 september 2014

Det var vid femtiden på morgonen som strömmen försvann i stora delar av Ulricehamns centrum.

– Det var en lastfrånskiljare som gick sönder i en av våra stationer. Då felet gav upphov till stora skador var vi tvungna att koppla om till reservvägar för att strömmen skulle fungera igen, säger Lars Hertzberg, elnätschef hos Ulricehamns energi.

Annons

– Det krävdes ett par provkopplingar för att lokalisera felet och det tillsammans med omkopplingarna gjorde att det tog en liten stund innan alla hade strömmen tillbaka, fortsätter Hertzberg.

De flesta hade strömmen tillbaka inom en halvtimma. För de som fick vänta längst dröjde det upp emot en och en halv timma.

– I ett stort elnät får man räkna med att det händer sådana här incidenter då och då. Nu håller vi på med det som vi kallar Stadsnätsprojektet, där vi moderniserar och lyfter nivån på elnätet i Ulricehamn, och det är ett viktigt arbete för att minimera framtida störningar, säger Lars Hertzberg.

I tisdags, vid lunchtid, brann ett elskåp vid Tre rosors väg mellan Karlslätt och Tingsholm. Felen hade inget med varandra att göra.

– Det var inte alls samma typ av fel. Vid branden var det en anslutning i ett skåp som gått varm och smält. Vi fick byta skåpet, säger Lars Hertzberg.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons