Annons
Nyheter

Största SÄS-insatsen sedan 70-talet

Enligt företrädare för Säs har sjukhuset inte haft ett sådant förstärkningsläge sedan stadshotellbranden i Borås 1978.
Nyheter • Publicerad 4 december 2014

– Jag har ansvar för intensivvården och har hållet den informerade. Ganska snart hade vi fem vårdplatser med full intensivvårdsbevakning. Vi har återupptagit en del av den planerade operationsverksamheten, men har en del salar avstatta för personer från olyckan. Under de närmaste timmarna kommer vi att operera fem personer, säger representant för Säs.

Vårdcentralerna i Tranemo och på Boda tog hand om 40 personser och har gjort ett omfattande arbete, framhåller man på presskonferensen.

Annons

Verksamheten på sjukhuset förstärktes efter olyckan, men kommer att återgå till det normala under dagen. Några patienter har flyttats mellan avdelningar för att kunna ta hand om de skadade.

Nio skadade personer vårdas av Säs just nu, en vårdas på Sahlgrenska. Personer som tidgiare varit på vårdcentralen kommer att uppsöka Säs

– En person är avliden och de anhöriga är inte underrättade, vi håller på med det just nu. Den avlidne fördes aldrig till sjukhus.

Ytterligare två personer har livshotande skador.

Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan, utan det blir en sak för polisen att utreda.

Enligt polisen och räddningstjänsten var det mycket metalldelar och glassplitter på olycksplatsen.

Sjukhuset kan inte erinra sig om en olycka av den här digniteten tidigare. Sjukhuset har inte varit med om liknande förstärkningsläge i skarpt läge sedan stadshotellbranden 1978.

Deltar på presskonferensen gör bland andra Tomas Wallén, sjukhusdirektör, Maria Nilsson, stabchef, Cecilia Wenander, överläkare kirurgi, Nina Widfeldt, chef SSL och Jan kuusisto, från räddningstjänsten.

/Borås Tidning

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons