Nyheter
Med flera större ordrar från Kina ser nu Tidbecks i Ljungsarp en tydlig vändning uppåt i konjunkturen.
Nyheter • Publicerad 19 april 2010

Precis som många andra exportföretag drabbades företaget av lågkonjunkturen förra året. Som en följd av detta varslades flera anställda om uppsägning.

Men nu har man bottnat och ser istället vändning uppåt, vad gäller orderingången. Den bedömningen gör företagets vd Peter Elgh.

– Det är flera stora ordrar från Kina som gör att vi nu nått kapacitetstaket och måste nyanställa, säger han.

Det är fyra personer som tidigare fick lämna företaget till följd av nedgången, som nu återanställs. Anställningar är tidsbegränsade. Dessutom har företaget anlitat en inhyrd personal.

Förutom förstärkningen på personalsidan kommer företaget att lägga ut övertid.

– Men ordrarna gör att stämningen här är bra. Det är inte svårt att få folk att ställa upp och jobba över, säger Peter Elgh.

Det är filter till pappersmassaindustrin som företaget ska leverera. Totalt är de aktuella ordrarna värda tio miljoner kronor. Leverans ska ske före sommaren.

– För oss är detta jättestort. Kina är en stor marknad som växer och att vi med dessa leveranser kan hänga på detta känns verkligen stort.

Även i övrigt är företagets situation nu betydligt bättre än vad den var förra året.

– Vad gäller våra övriga kunder rullar det på. Vi har definitivt bottnat och inför fortsättningen ser det bra ut, säger Peter Elgh.

Sedan tidigare har Tidbecks 20 anställda. Med personalförstärkningen nu blir man ytterligare fem.

Företaget tillverkar svetsade, kundanpassade galler och nät.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.