Annons
Nyheter

Stor däckstöld i Gullered

Lastbilsdäck för flera hundra tusen kronor stals under natten till torsdag från Wigrens Däckservice i Gullered.
Nyheter • Publicerad 25 november 2010

Tjuvarna har brutit sig in i lokalerna och lyckats få ut två servicebilar genom en trång bakdörr. Förmodligen har de sedan använt dessa bilar för att köra iväg med 60 lastbilsdäck.

Tommy Wigren som äger firman uppskattar att värden för cirka en halv miljon har stulits.

Annons

– Det otäcka är att de nu har fått vetskap om vad som finns här, det är otrevligt, man får bli än mer skärpt med larm och grejer. Vi brukar inte behöva ha det här ute på landsbygden men det är tydligen ett måste.

Han är förvånad över hur tjuvarna har lyckats få ut det större av fordonen genom bakdörren.

– Jag fattar inte hur de har burit sig åt, vi själva skulle nog aldrig fått igenom den ena bilen därigenom.

Tur i oturen är dock att säsongen nästan är över, säger Tommy Wigren. Dels hade de inte så stora värden i lokalerna just nu, dels påverkar inte stölden deras verksamhet så mycket.

En av de stulna bilarna anträffades tidigt på morgonen en bit från platsen, dock tömd på däck. Eventuellt har det skett en omlastning av däcken där. Tommy Wigren uppmanar nu alla som kan ha sett något misstänkt att höra av sig till polisen.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons