Annons
Nyheter

State of drama söker stöd för en andra chans

I kväll tävlar State of drama i Melodifestivalens andra chans.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2014
Emil Gullhamn och Rickard Olausson, John Isaksson, Stefan Koro och Sebastian Hallifax är laddade inför kvällen i Lidköping.FOTO: ADAM IHSE/TT
Emil Gullhamn och Rickard Olausson, John Isaksson, Stefan Koro och Sebastian Hallifax är laddade inför kvällen i Lidköping.FOTO: ADAM IHSE/TTFoto: 

– Det är ett stenhårt startfält. Vi kommer verkligen att behöva stödet hemifrån, säger Emil Gullhamn, sångare i State of drama.

Precis i dagarna har killarna i State of drama fått klart sin EP för försäljning och nu, i kväll, är det dags att ställa sig på en stor Melodifestsivalsscen och spela inför hela svenska folket. Den här gången i Lidköping.

Annons

– Det är extra roligt att vi kommer att bo på en Boråskompis hotell.

På frågan om det är några ändringar i showen svarar han lite kryptiskt:

– Nja, låten som sådan har vi inte ändrat på, men det kommer nog att hända lite andra saker på scenen jämfört med hur det såg ut på Scandinaviums scen för några veckor sedan.

I onsdags vid lunchdags drog repetitionerna i gång på Sparbanken Lidköping arena. Då hade gruppen två publika genrep framför sig och i kväll strax efter klockan 20 går killarna upp på scenen igen.

– Går vi inte vidare blir vi jättebesvikna. Vi tror på vår låt. Den här gången är vi tre band som tävlar, och jag tror att vi skiljer oss ganska mycket från dem. De andra bidragen har jag inte jättestor koll på. Jo, Martin Stenmarck så klart, han är en väldigt folkkär artist.

Om ni inte skulle gå vidare – lovar ni att vinna efterfesten då?

– Hahaha, ja, det lovar vi. Men jag hoppas så klart på att alla där hemma förstår att vi verkligen behöver deras röster den här gången.

Försnacket i veckan har handlat mycket om just röstning. Närmare bestämt om Radio Sjuhärads avslöjande om misstänkt röstfusk. I ett uttalande till BT säger State of drama angående den saken:

– Det vore coolt av SVT om de gjorde så att man bara kunde rösta en gång per abonnemang. Vi tycker så klart det är jävligt tråkigt att det blir fokus på det i stället för tävlingen.

Startordning, Andra chansen

1. Ammotrack – Raise your hands

2. Linus Svenning – Bröder

3. Jem – Love trigger

4. State of drama – All we are

5. Ellinore Holmer – En himmelsk sång

6. Martin Stenmarck – När änglarna går hem

7. Helena Paparizou – Survivor

8. Outtrigger – Echo

Andra chansen sänds på SVT 1 i kväll med start klockan 20.00. Två låtar går vidare till finalen på Friends Arena om en vecka.

Anette Westerlund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons