Annons
Nyheter

State of drama redo för repris

Redan ute på parkeringen hörs det att vi kommit rätt. Här måste det ligga ett helt gäng replokaler. Väl uppför trappan hör vi melodiösa toner. Det är State of drama som repeterar inför årets Melodifestival.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2014
?Vi hade så himla roligt förra året. Det har verkligen varit ett toppenår. Vi är så himla stolta över det vi gjorde ifrån oss förra året. Nu hoppas vi att alla står bakom oss, som de gjorde då.? Emil Gullhamn och John Isaksson släpper loss i rep-lokalen i Borås. I bakgrunden syns Rickard Olausson och Sebastian Hallifax. FOTO: Pernilla Rudenwall Petrie
?Vi hade så himla roligt förra året. Det har verkligen varit ett toppenår. Vi är så himla stolta över det vi gjorde ifrån oss förra året. Nu hoppas vi att alla står bakom oss, som de gjorde då.? Emil Gullhamn och John Isaksson släpper loss i rep-lokalen i Borås. I bakgrunden syns Rickard Olausson och Sebastian Hallifax. FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: 

Innanför de dubbla dörrarna till State of dramas eget kryp-in i Studieförbundets replokaler i utkanten av Borås, väntar Rickard Olausson från State of drama. Han stryker över tresitssoffans gröna sammetsklädsel och säger att den har han haft i sin gamla replokal i Limmared. Nöjt konstaterar han att den är ett riktigt fynd från Limmareds välkända butik Återbruk. Han pekar mot en fåtölj som står i hörnet:

– Men den du, den vill alla sitta i, för den är så skön. Den kan det vara slagsmål om. Nästan.

Annons

Stefan Koro, Sebastian Halllifax och John Isaksson är på plats. Men inte Emil Gullhamn som strax kommer inrusande med andan i halsen, frustandes ett ”ursäkta”.

När väl alla samlat sig och satt sig i soffan kommer samtalet i gång om året som gått.

– Det har gått så snabbt! Vi gjorde ungefär 30 spelningar, reste med RIX FM-festivalen, spelade för allt från 700 personer till 30 000. Vi gav allt oavsett. Vi spelade i regn och solsken. Och vi har lärt oss jättemycket.

Det roliga med festivalsspelningarna var att publiken var stor. Det tråkiga var att de bara körde tre låtar.

– Vi hann precis komma i gång – både vi och publiken – när det var dags att gå av, säger Rickard Olausson.

Under hösten stannade det av med spelningar och Rickard, Stefan och John återgick till sina jobb utanför scenen. Rickard kör öl, Stefan jobbar på ett lager, och John är tillbaka på förskolan som han var på innan Melodifestivalscirkusen drog i gång förra året. Sebastian och Emil jobbar heltid med musiken.

När Melodifestivalen var över förra gången var de överens om att aldrig söka igen. Det kändes som ett avslutat kapitel för deras del. Men så, när september kom, och turnén var avslutad bestämde de sig ändå för att göra ett försök. Det var ju faktiskt väldigt roligt sist. Sebastian hade en låt som var bra och som de kunde utgå ifrån. Snabbt som attan jobbades den fram, för att skickas in på den absolut sista dagen. Ibland är det bra med tidspress, säger de med ett leende.

En tid senare hörde SVT av sig och berättade att låten All we are kommit med.

De sista veckorna har gått åt till förberedelser. Koreografen i Stockholm har sagt sitt, kläder har provats och låten har repeterats in. Nu återstår röstfiske och uppladdning inför tv-framträdandet nästa lördag.

– Vi är mer nervösa för hur det ska gå med rösterna i år. Det stöd som vi fick hemifrån förra året var guld värt. Och vi lovar göra vårt bästa den här gången också så att alla i Sjuhärad ska kunna känna sig stolta över oss!

Annons

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.ut.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Låten

Låten är skriven av Sebastian Hallifax, Emil Gullhamn, Göran Werner och Sanken Sandquist.

Emil beskriver den som en uptempo-låt och texten handlar om att leva i nuet, tro på sig själv.

– Nu får vi visa oss mer hur vi är live. Det händer lite mer i den här låten än i Falling, som vi tävlade med förra året.

Anette Westerlund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons