Annons
Nyheter

Start av planarbete för Brinkstomt

Ett första steg på vägen mot en detaljplan som öppnar för möjligheten att bygga flerbostadshus på den så kallade Brinkstomten i Ulricehamn förbereds nu.
Nyheter • Publicerad 23 april 2013

Det är ett utkast till planavtal som har tagits fram. Under förutsättning att det godkänns av kommunstyrelsen, kan arbetet med att ta fram detaljplan starta.

Som UT tidigare berättat har området, som i dag används av företaget Brinks trä, sålts till Hökerum bygg, som här vill uppföra ett antal flerfamiljshus.

Annons

Syftet med planavtalet är att reglera ansvarsfördelningen för upprättandet av en detaljplan.

I planarbetet ska förutsättningar och konsekvenser av ett eventuellt bostadsbyggande på det aktuella området utredas. Placering samt utformning av bebyggelse ska prövas.

Enligt planavtalet ska kommunen behandla kommande förslag till detaljplan. Vidare kommunen handlägga ärendet från samråd tills det att planen vinner laga kraft.

Hökerum bygg anlitar å sin sida konsult som ska ta fram planhandlingar. De utredningar som behövs de kostnader som följer svarar företaget också för. Även kommunens kostnader i sammanhanget står företaget för.

Enligt planavtalet har kommunen godkänt den av företaget anlitade konsulten.

Parterna är överens om att driva ärendet så att planen om det är möjligt, kan ha vunnit laga kraft sommaren/hösten 2014.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons