Annons
Nyheter
En man och en kvinna, båda strax över 20, misstänks ha stulit och sålt vidare varor från minst sju affärer i Ulricehamn. Nu väntar rättegång för båda två.
Nyheter • Publicerad 21 november 2014

De flesta stölderna genomfördes i maj i år. Det handlar om väskor från Nybergs leksaker, eltandborstar från Hemmabutiken, en bok från Ekeskogs, en amningspump från Apoteket, ett knivset från Bosättningsmagasinet, en jacka från Granngården och ett fårskinn från Svenems, för att nämna några exempel.

Enligt åklagaren har upplägget varit att stjäla avyttringsbara varor i affärerna för att sedan sälja dem vidare via en för Ulricehamn lokal säljgrupp på Facebook. Då kvinnan framträdde med eget namn på säljsidan kunde hon kopplas samman med besök i butiker som blivit av med de aktuella varorna.

Annons

Åklagaren har en stark bevisning i form av filmer från övervakningskameror från minst två av butikerna och det finns även vittnen som sett både mannen och kvinnan i butikerna.

Både mannen och kvinnan har erkänt ett fåtal av fallen de är åtalade för. I övriga fall har de varken kunnat erkänna eller förneka brott.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons