Annons
Nyheter
Tidigast den 1 oktober börjar försäljningen av de planerade villatomterna i blivande bostadsområdet Stadsskogen.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2014

Ännu finns inga färdiga gator i området. Och något kommunalt beslut om taxor finns heller inte.

Enligt besked från Ulricehamns Energi AB, som svarar för gator samt vatten och avlopp, är gatorna för etapp ett klara först i höst. Vilket betyder att tomterna i den etappen kan börja säljas tidigast 1 oktober.

Annons

Då etapp ett börjar bli utsålt, går kommunen vidare med ytterligare etapper.

Taxor för de två nya bostadsområdena Stadsskogen respektive övre Villastan är för övrigt heller inte fastställda. Ett förslag till taxor var uppe för beslut i kommunstyrelsen i december förra året.

Men politikerna ville ha tydligare formuleringar och skrivningar. Så ärendet skickades tillbaka (återremitterades) till förvaltningen. Ett nytt förslag till taxor har nu tagits fram av förvaltningen. Men det väntas komma upp för beslut i kommunfullmäktige tidigast 28 april.

Den här gången består underlaget av flera alternativ till prissättning. Vilket innebär att politikerna har möjlighet att själv välja den modell de finner bäst.

Så snart taxorna beslutats kan tomterna på övre Villastan börja säljas.

Och intresse för tomterna finns, berättar Mikael Gröndahl, som är den mäklare som efter kommunens upphandling av mäklartjänsten förra året, sköter kommunens försäljning av fastigheter.

– Det är många som lämnat intresseanmälningar på tomterna, både på Stadsskogen och på övre Villastan, säger han.

Men att lämna en intresseanmälan betyder inte att man, så att säga, står först i kön för att för köpa. Något system med tomtkö finns inte i Ulricehamns kommun.

Att göra en intresseanmälan är ett sätt att försäkra sig om att få information i ett tidigt skede, vad gäller försäljningen av aktuell fastighet. När sedan fastigheter bjuds ut på öppna marknaden, sker försäljningen till den som först visar intresse.

Är det flera intressenter på samma tomt, kan det gå till budgivning.

Totalt har 18 intresseanmälningar om att få köpa tomt i Stadsskogen respektive övre Villastan, enligt kommunens mäklare.

Så här ser fördelningen ut:

I övre Villastan finns totalt 25 tomter som ska säljas. För dessa har nio intresseanmälningar lämnats.

I etapp ett i Stadsskogen finns 14 tomter som ska säljas. För dessa har sex intresseanmälningar lämnats.

Till detta kommer ytterligare tre intresseanmälningar, som är allmänt hållna och inte specificerade på det ena eller andra området.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons