Nyheter

Stadsparken som ett slagfält

Under tisdagsmorgonen reagerade många på att Stadsparken såg ut som ett slagfält efter ungdomarnas festande. Bland annat låg det glassplitter från krossade spritflaskor i lekplatsens sand.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2011
Barnen från Kvarnlyckan tvingades vända hem igen utan att leka.
Barnen från Kvarnlyckan tvingades vända hem igen utan att leka.Foto: nders Rosenberg

Barn från förskolan Kvarnlyckan var på utflykt till Stadsparken på tisdagsförmiddagen men tvingades fika på avstånd från lekplatsen och sedan vända hem igen utan att leka.

Detta på grund av lekplatsens tillstånd.

Ett mycket stort antal burkar och flaskor låg utspridda över ett stort område. I sanden fanns alltså krossat glas och fimpar. Här och där låg även engångsgrillar och chipspåsar. Alla bord hade välts över ända.

– Usch vad äckligt.

– Kolla fimpar.

– Så här får man ju inte göra, sade barnen som för inte så länge sedan hade ägnat en hel dag åt att städa upp på olika håll i staden.

Vid tolvtiden på natten till i dag har även en busskur vid Stadsparken blivit sönderslagen.

Ett vittne ser då hur ett ungdomsgäng på femton personer slår sönder busskuren. Ingen har kunnat gripas. En anmälan om skadegörelse upprättas.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.