Annons
Nyheter

Sporthotellstvist mot tingsrätten

En lösning på konflikten om försäljningen av Sporthotellet i Ulricehamn verkar vara långt borta. Att frågan kan komma att avgöras i tingsrätten är inte uteslutet.
Nyheter • Publicerad 19 november 2010

Vid ett styrelsemöte i torsdag behandlades ärendet men något beslut om försäljning togs inte. Trots att en köpare finns.

– Parterna står fortfarande långt ifrån varandra, konstaterar Bengt-Olof Foss, vd för det kommunala bolaget Ulricehamns fastighet och service AB som äger fastigheten.

Annons

De är fastighetsbolaget Ufsab och Sporthotellet AB, som inte är överens om hur den uppkomna situationen ska lösas.

? Enligt fastighetsbolaget har Sporthotellet sagt upp arrendeavtalet om att hyra fastigheten. Då uppsägningstiden gått ut bör Sporthotellet i princip flytta ut per omgående.

? Enligt Sporthotellet är hyresavtalet uppsagt för villkorsändring. Vilket i sin tur innebär att någon avflyttning inte ska ske.

Som UT tidigare har berättar har fastighetsbolaget anlitat en mäklare som haft i uppdrag att sälja fastigheten. Av de anbud som kommit in har mäklaren vaskat fram en av spekulanterna som tänkbar köpare. Enligt fastighetsbolaget har även Sporthotellets ägare lagt ett bud, vilket dock valts bort.

– Men med hänsyn till utvecklingen i området är det en annan köpare som valts ut. Fastighetsbolagets styrelse är helt enig i denna uppfattning, säger Bengt-Olof Foss.

Vilka möjliga vägar ser du för att komma ur den uppkomna situationen?

– Antingen träffas en överenskommelse som innebär att Sporthotellet lämnar lokalen, så att en försäljning kan genomföras.

- Eller också förblir tvisten olöst och då får den istället avgöras vid rättegång i tingsrätten.

Det som komplicerar situationen är att den av mäklaren utpekade köparen också ställer upp villkor inför en eventuell affär. För fastighetsbolaget innebär det att försöken att nå en lösning brådskar. Före november månads utgång bör någon form av besked vara klart, enligt Bengt-Olof Foss.

Sporthotellets juridiska ombud Johanna Näslund vid Lindahls advokatbyrå, bekräftar att förlikningsförhandlingar pågår.

– Vi har lämnat ett förslag till lösning till motparten och just nu väntar vi besked på hur de ställer sig till detta, säger hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons