Nyheter

Spelbedragare ska genomgå vård

En man från en ort i Tranemo döms som skyldig till att ha lurat ett spelbolag på över två miljoner kronor och ska nu genomgå vård för sitt spelmissbruk.
Nyheter • Publicerad 29 november 2011

Mannen döms för grovt bedrägeri till så kallad skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Mannen ska enligt domen genomgå en behandling för sitt spelmissbruk och stå under övervakning i två år.

Om tingsrätten istället hade valt fängelse som påföljd skulle ett år ha dömts ut. Nu anser man istället att den här påföljden kan avhålla mannen från fortsatt brottslighet.

Mannen ska även betala ett skadestånd på 2,1 miljoner till den bank som har varit inblandad i transaktionerna med spelbolaget och som drabbades av bedrägeriet.

Mannen har erkänt det han anklagades för. Tingsrätten har nu funnit att övriga bevis stödjer detta erkännande.

Brotten skedde mellan mars och augusti förra året. Mannen, som är i 35-årsåldern, har begärt utbetalning från sitt och sin sambos spelkonto till sina kreditkort. Sedan har han stoppat sin begäran, men ändå på något sätt fått tillgång till pengarna.

Trots att mannen har stoppat sin begäran om utbetalning och beloppet har återförts eller funnits kvar på spelkontot har beloppet alltså dessutom blivit tillgängligt för mannen.

Tingsrätten konstaterar att mannen lever ett ordnat liv med fast anställning och familj, men att han har ett kraftigt spelmissbruk som pågått i många år. Mannen har sagt att spelandet gått över styr och att det är orsaken till de brott han nu har dömts för.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.