Annons
Nyheter

Spa och träningslokaler mitt ute i allt det gröna

När Nya Kurhotellet i dag öppnar så blir det i en anläggning där man verkligen lagt sig vinn om att vara naturnära. Lokala inredningsleverantörer, stor fokus på miljö, hälsa och en naturlig framtoning.
I framtiden kan det både badas spa och gymtränas mitt ute i skogen.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2011

– Framtidsplanerna finns väl fortfarande mest i huvudet på oss, även om en del är satt på pränt, säger Per Johansson och gläntar en del på dörren till framtiden.

– En utbyggnad av boendedelen måste till för att det ska bli en livskraftig anläggning. Idag kan vi erbjuda totalt 46 bäddar i helt nyrenoverade rum. I framtiden hoppas vi hamna någonstans mellan 100-150 sängplatser.

Annons

Vad finns mer i en tänkt framtid?

– Vi har fört långa diskussioner med ägarna till Onyx om att de skulle kunna flytta upp hela sin verksamhet till nybyggda lokaler hos oss. I min drömvärld ser jag ett stort glashus där man kan sitta och spinningscyklar, styrketräna och annat som hör träning till och har storskogen precis utan för fönstren, säger Per Johansson. Sedan kan man koppla av i den nya spaanläggningen som vi hoppas kunna bygga någon gång nästa år.

Verksamhet inom rehabilitering, sjukvårdsbehandlingar på olika sätt kommer också, enligt planerna, att finnas.

Avgörande för hur en färdig anläggning kommer att se ut blir förstås hur utfallet blir efter det inledande prövoåret.

– Vi har redan varit i kontakt med olika idrottsförbund och intresset är minst sagt stort, säger Per Johansson.

– När vi bestämt oss för hur vi ska bygga i framtiden skall den här integreras på något sätt, säger Per Johansson och klappar om Kurhotellets gamla tornspira som 1981 räddades kvar åt eftervärlden och som sedan dess stått i Sporthotelles foaje.

Som sagt, historien är viktig och helt klart en bärande tanke i satsningen på Nya Kurhotellet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons