Annons
Nyheter

Sommarskoj på Nabben lockade många

Bad, fiske, paddling, pyssel och kamratskap. Ja, det var bara några av ingredienserna i det lyckade sommarlägret på Nabben. Gränsen på 40 barn per vecka slogs per omgående.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2010
Lite skrämmande var det kanske att gå på lina med förbundna ögon och förlita sig på att andra ska skulle ta emot en när man skulle falla bakåt.
Lite skrämmande var det kanske att gå på lina med förbundna ögon och förlita sig på att andra ska skulle ta emot en när man skulle falla bakåt.Foto: Labrini Stavrekas

Under två veckor arrangeras det sommarlovsaktiviteter på Nabben i Hökerum. Det är ett samarbete mellan kommunen och Svenska Kyrkan som ligger bakom arrangemanget. Och det var många barn som ville delta i allt skoj som erbjöds. Gränsen på 40 barn per vecka gick inte att hålla.

– Vi trodde inte att det skulle komma så många. Men redan förra veckan hade vi åtta mer än det. Nu under andra och sista veckan ligger vi på drygt 40 stycken, säger en nöjd Per Ebenfeldt som är fältsekreterare.

Annons

Barnen som är mellan nio och tolv år kom till platsen med buss. De hade blivit upphämtade i bland annat Hössna och Timmele. Sedan väntade ett fullspäckat schema. Först var det samling och lägersång som klarades av. Efter lekar och prat kring tre värdegrundsord fick barnen sedan själva välja vad de ville göra. De populäraste aktiviteterna i den stekande solen var paddling, fiske och bad.

– Vi ska fiska! Det är inte första gången vi gör det här men vi har inte fått något napp än. Idag tror jag att det händer, säger Dennis Jacobsson.

Malin Lennartsson var också en av många som hade valt att vara med på sommarlovsskojet båda veckorna.

– Det är jätteroligt på sommarlägret här. Jag har träffat många nya kompisar här. Sen har jag faktiskt träffat gamla kompisar också som jag gick på dagis med, säger hon.

Vilken aktivitet som var hennes favorit fanns det ingen tvekan om. Hon svarade blixtsnabbt:

– Att bada är nog ändå det bästa man kan göra.

På frågan om det inte är lite kallt ändå tittar hon lite skeptiskt och säger:

– Det är aldrig för kallt att bada. Ibland brukar jag bada i kallbadhuset också så det är alltid härligt att vara i vatten.

För de som inte var så sugna på att vara ute i solen fanns en plats i skuggan. Då var det pyssel som gällde och sen skulle man även försöka sig på att göra ett Nabbenspel. Ett spel som alla barnen skulle få en kopia av när lägret var slut.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons