Annons
Nyheter

Söker bygglov för utredningshem

Nu söks en föreståndare till ett planerat utredningshem i Ulricehamn. Verksamheten kan ge 25-30 nya arbetstillfällen.
Nyheter • Publicerad 12 september 2014

I våras berättade UT om företaget Humlans HVB i Ockelbo och dess planer på att starta ett behandlingshem på Källgatan i Ulricehamn.

Sedan dess har företaget haft en dialog med Ulricehamns kommun. Och delvis har planerna som en följd av detta.

Annons

– Kommunen är positivt inställd till våra planer. Men vi har förstått att vår verksamhet skulle kunna innebära en belastning på skolorna i centralorten, då det verkar vara ont om platser, konstaterar Karin Magnusson, som startat och driver Humlans HVB.

Därför kommer företaget att som en led i verksamheten erbjuda barnen skolgång i hyrda lokaler i Ulricehamn.

– Vi är inte ute efter att belasta kommunen. Därför ser vi till att ha tillgång till behöriga lärare för att ger de här barnen undervisning under den tid som de vistas i utredningshemmet, säger Karin Magnusson.

Istället för behandlingshem kommer verksamheten att bedrivas som ett utredningshem. Det innebär att barn och unga i åldern upp till 16 år, under en period om åtta-tolv veckor att bo i utredningshemmet tillsammans med sina föräldrar.

Totalt kommer 25-30 personer att sysselsättas i verksamheten.

Humlans HVB går nu vidare med sina planer genom att annonsera efter en föreståndare. Parallellt kommer en ansökan om bygglov att lämnas in till kommunen.

Bygglovsansökan avser ändrad användning av fastigheten till bostäder.

Verksamheten i Ulricehamn kommer att bli en utredningsenhet med 25 platser för upp till 7 familjer. Alla boende i egen lägenhet på HVB-hemmet.

Målgrupp är föräldrar med barn där föräldraförmågan sviktar på grund av olika svårigheter såsom medberoende- och drogproblematik, ADHD, asyl, tonårsproblematik, våld i familjen, anknytning, lättare utvecklingsstörning etc.

(Källa: Humlans HVB i Ockelbo)

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons