Annons
Nyheter

Snöbrist stänger backen

Denna helg blir den sista för säsongen som skidbacken i Ulricehamn håller öppet för åkning.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2014
Sista åket. Efter helgen stänger Ulricehamn skicenter för säsongen som en följd av det ovanligt milda vintervädret. Susann Lindberg, idrottslärare från Göteborg hade med sig ett hundratal elever som tillbringat hela fredagen i backen. FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: 

Efter en ovanligt mild och regnrik vinter kommer Ulricehamns skicenter att stänga i morgon kväll.

– Det har varit en dålig vinter. Sen start och nu tvingas vi stänga betydligt tidigare än normalt, säger Per Johansson, Ulricehamns skicenter.

Annons

Konsekvensen har blivit att omsättningen bara blir cirka 40 procent mot en normalsäsong. Weland Stål, som står bakom Ulricehamns skicenter, väljer som vanligt att inte avslöja några siffror gällande antalet sålda årskort eller dagkort.

Det var först i vecka fyra som anläggningen kunde öppna. Därmed missade skicenter jul- och trettonhelgen, som är en betydelsefull period, med i normalfallet många åkare.

Nu var det först halvägs in i januari som backen öppnade.

– Och det var väl i och för sig bra. Men efter bara en kort period slog vädret om till regn och mildväder. Och det har hållit på sedan dess. Det har knappt varit minusgrader under hela februari, säger Per Johansson.

Det satte sina spår, särskilt under veckorna sju och åtta, då sportlovslediga brukar besöka backen. I år var omsättningen bara hälften av vad den brukar vara.

Och som en följd av den smältande snön, stängs nu anläggningen flera veckor tidigare mot normalt.

Men någon ersättning för den som köpt årskort blir det inte.

– Vi har ingen fast gräns för garanti av det slaget. Men bedömningen är att anläggningen ändå har hållit öppet så pass länge att priset för årskort motsvarar kostnaden för om man i stället hade köpt dagkort, säger Per Johansson.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons