Annons
Nyheter
Inledande förhandlingar om hur kommunen ska styras de kommande fyra åren kan komma igång nu till helgen. På partiernas gruppmöten i veckan väntas riktlinjerna dras upp.
Nyheter • Publicerad 23 september 2014

Enligt vad UT erfar har partierna träffats i olika konstellationer, men ingen regelrätt förhandling har ägt rum, bara sonderingar.

Under veckan kommer partigrupperna att samlas inför måndagens fullmäktigemöte, det sista med det gamla fullmäktige (det första mötet med de nyvalda ledamöterna hålls i oktober).

Annons

Då kommer valresultatet att diskuteras, liksom vilken strategi och vilket mål partiets förhandlare ska ha inför de kommande förhandlingarna med övriga partier.

Tidigaste till helgen tros detta arbete kunna komma igång. Som UT har konstaterat tidigare är det då en helt ny politisk karta förhandlarna har att förhålla sig till.

De fyra borgerliga partierna tillsammans har ingen egen majoritet, Folkpartiet liberalerna och Kristdemokraterna har kraftigt försvagats och nu har två mandat vardera, Centerpartiet har gått förbi Moderaterna och är nu största borgerliga parti.

Nya Ulricehamn är nytt parti med tre mandat, Sverigedemokraterna har stärkt sin ställning till fyra mandat av de totalt 49.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet de gröna och Vänsterpartiet har varken gått upp eller ner i antal mandat räknat.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons