Annons
Nyheter

Snart huvudförhandling mot misstänkt lägenhetsbedragare

Den 7 oktober inleds huvudförhandlingen i tingsrätten mot den man, ursprungligen från Ulricehamnstrakten, som misstänks ha lurat människor att köpa lägenheter i Thailand som de sedan inte fått.
Nyheter • Publicerad 25 september 2013

Mannen åtalades för ett år sedan för brottet grovt bedrägeri. Mannen ska enligt åtalet ha fått åtta olika personer att teckna avtal och betala handpenning för köp av lägenheter i Thailand. Mannen ska ha givit sken av att byggandet av lägenheterna var finansierat och att bygglov fanns. Men så var inte fallet och några lägenheter blev det aldrig.

Totalt ska personerna i fråga enligt åtalet ha lurats på drygt en miljon kronor. Det handlar om grova fall av bedrägeri enligt åklagaren, eftersom brotten satts i system och orsakat stor skada för de drabbade.

Annons

UT har tidigare skrivit om fallet och om det par från Ulricehamn som ansåg sig lurade av mannen.

Huvudförhandlingen i tingsrätten väntas ta fyra dagar.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons