Nyheter

Snabb sorti för Segerqvist på Emballator

Efter nästan nio år i företaget slutar Ulf Segerqvist som VD för Emballator.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2012
Efter nästan nio år i företaget lämnar Ulf Segerqvist Emballator i Ulricehamn.
Efter nästan nio år i företaget lämnar Ulf Segerqvist Emballator i Ulricehamn.Foto: 

För en utomstående har det gått fort. Förra veckan blev det klart att Ulf Segerqvist slutar som VD för Emballator Ulricehamns bleck. Strax efteråt informerade han sin personal om att han skulle sluta. Nu är han borta från företaget.

Enligt Ulf Segerqvist själv togs beslutet tillsammans med koncernledningen. Vice VD:n Jan Ågren vill inte uttala sig. Ägarkoncernen Herencos VD Lovisa Hamrin vill inte svara på UT:s frågor utan hänvisar till en skrivelse som har skickats ut till de anställda.

– Förändringar i kundledet och branschen i stort medför dock nya möjligheter och utmaningar, inte minst strukturellt och internationellt. Därför har vi nu gemensamt kommit fram till att söka efter en ny CEO som bygger vidare på den goda affärsgrund som Ulf Segerqvist skapat under sina åtta år i verksamheten. Ansvaret har omfattat samtliga verksamheter inom Emballator Metal Group, skriver hon.

– Det är nionde året jag är här, jag kände att det var läge att släppa över till någon annan. Det behövs en annan typ av ledare nu, säger Ulf Segerqvist.

Enligt honom finns det ingen dramatik i situationen. Det kan tvärtom bli tal om fortsatt anställning i koncernen.

– Jag diskuterar med företaget om en annan tjänst inom koncernen. Det är ju vanligt och naturligt i företag att man byter ut ledningen efter några år, säger Ulf Segerqvist.

Lovisa Hamrin uttrycker det så här:

– Vi diskuterar olika uppslag inom områden där Ulfs styrkor såsom förmågan att driva upp och utveckla affärer samt entusiasmera medarbetare kan bidra till fortsatt utveckling och utmaning för båda parter. Uppslagen rör såväl Emballator som Herencogruppen i sin helhet.

För tillfället har Emballators vice VD Jan Ågren tagit över VD-posten. Han vill inte kommentera Ulf Segerqvists snabba sorti.

– Det här är en ägarfråga och vi har bestämt att vi inte uttalar oss om det, säger Jan Ågren.

Emballator i Ulricehamn omsätter ungefär 500 miljoner kronor och har drygt 150 anställda.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.