Annons
Nyheter

Smutsigt och kallt för hundarna

Hundgården var full med avföring och kojorna för kalla. Nu förelägger länsstyrelsen en kvinna att åtgärda en rad brister i sin djurhållning.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2014

Det var under flera kontroller förra året som länsstyrelsens personal kunde konstatera bristerna. Bland annat var hästarna för många och hade för lågt till tak. Dessutom var det bristfälligt utgödslat. Hundarnas kojor var smutsiga, saknade mjuka liggplatser och för kalla.

"I hundgården fanns det stora mängder avföring och hundarna gav intryck av att vara understimulerade", skriver länsstyrelsen.

Annons

Kvinnan har åtgärdat vissa av bristerna men annat återstår. I ett beslut i mitten av januari föreläggs kvinnan nu alltså att göra vissa åtgärder. Bland annat ska hundkojorna hållas rena och hundarna rastas eller aktiveras. Utrymmen dit djur har tillträde ska vara fria från skaderisker och takhöjden för hästarna ska vara rätt.

Kvinnan har haft möjlighet att yttra sig över uppgifterna som ligger till grund för länsstyrelsens beslut. Något sådant yttrande har inte kommit in.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons