Annons
Nyheter
En stor smugglings- och langningsverksamhet har avslöjats i Borås. En stor del av alkoholen förvarades i ett garage i Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2014

I torsdags var det rättegång för den misstänkte mannen i 60-årsåldern samt tre kvinnor som har varit hans köpare åtalades.

Historien utspelar sig delvis i ett garage i en ort i Ulricehamns kommun. Där hittade polisen vid en husrannsakan 149 flak starköl, ytterligare 30 liter öl samt nio liter vin.

Annons

Personen som äger garaget säger i förhör att hen inte hade någon kännedom om alkoholen som förvarades där och är heller inte misstänkt för något brott. Förklaringen är att personen varit bortrest och lånat ut nyckeln till en vän, som bland annat skulle sköta posten.

– Det var ett lager där de hämtade alkohol, säger kammaråklagare Anna Kildebo.

Hon anser att bevisläget inför domen, som faller i slutet av månaden, är gott. Bland annat har polisen spanat när den misstänkte smugglaren åkte till garaget i Ulricehamns kommun för att hämta varor.

– Det fanns en stor mängd alkohol där och det är bland annat mängden som gör att jag åtalar honom för smuggling. Det är orimligt att ha så mycket för eget bruk, säger Anna Kildebo.

De inblandade ändrade delvis sina versioner under rättegången i Borås tingsrätt i torsdags. Mannen hävdade att han skulle ha ölen till en fest men medgav delvis att han också sålde till några kamrater.

– Jag menar att det sammantaget, med alla detaljerade uppgifter i polisförhören, är visat att det handlar om försäljningar, säger kammaråklagare Anna Kildebo.

Åtalet gäller försäljningar under det gångna året men under utredningens gång har det visat sig att verksamheten började redan längre tillbaka i tiden.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons