Nyheter

Skoltjejer döms för häleri

Två 16-åriga tjejer från Ulricehamn stal mobiltelefoner på skolor i Ulricehamn. En döms till dagsböter och en till ungdomstjänst.
Nyheter • Publicerad 12 september 2011

Stölderna av mobiltelefoner har skett både på Stenbocksskolan och en annan grundskola i Ulricehamn. Vid samtliga tre fall har de tagit telefonerna från elever som haft idrottslektion.

Stöldgodset har i samtliga fall kunnat knytas till de två tjejerna. Vid ett tillfälle spårade en lärare en stulen telefon till en av tjejernas elevskåp. Trots uppenbara bevis har tjejerna haft andra förklaringar till hur de hamnat i deras ägo, än att de har stulits.

En av tjejerna döms enbart för häleri. Hon anses alltså enbart ha hanterat stöldgodset efter det att det stulits. Straffet för henne blir dagsböter på totalt 3 000 kronor.

Den andra tjejen, som döms för stöld och häleri, får ungdomstjänst. I domen ingår också ett par andra brott som en annan stöld, grovt rattfylleri och olovlig körning.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.