Annons
Nyheter
I torsdags var det "Crazy day" på Vegby skola. Under en dag var barnen utklädda och på rasten kunde man vara med på skolgårdsdisco.
Nyheter • Publicerad 29 november 2014
Noel Petrini klädde ut sig till katt.
Noel Petrini klädde ut sig till katt.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Anledningen till den "galna dagen" var att man på skolan tyckte att november var lång och grå och ville göra något som barnen kunde se fram emot.

– Vi har gjort en tidslinje på skolan där vi skriver upp allt som händer. Då såg vi att det inte var så många roliga saker i november, säger Stina Pernbert, som är lärare i förskoleklass och fritidspedagog.

Annons

– Så då tänkte vi att har en "Crazy day". Det var något som alla kunde vara med på och även pedagogerna har kunnat bjuda på sig själva, säger Stina Pernbert som var utklädd till fotbollsspelare.

Så på tiorasten spelades det musik och prinsessor, fotbollsspelare och en och annan katt släppte loss på skolgården.

– Jag är utklädd till katt för det är mitt favorithusdjur och så hade jag den här dräkten hemma som mamma har gjort. Det här är roligt, det är inte så ofta man har disco ute, säger Noel Petrini och springer iväg för att dansa till en av favoritlåtarna "Happy".

Vegby Skola, har liksom de andra skolorna i samma rektorsområde, börjat med planerade rastaktiviteter några gånger i veckan.

– Det är för att skapa gemenskap på rasten och eleverna har fått komma med förslag på vad de vill göra. På det här sättet vågar fler barn vara med på aktiviteter, när det är pedagoger inblandade. Men det är frivilligt att vara med, säger Stina Pernbert.

Klass 5-6 var med och anordnade "Crazy day" och skolgårdsdiscot och lekte dansstopp med de andra eleverna.

– Det är roligt att få dansa, säger Lea Lundqvist, som var utklädd till ängel.

– Ja, det är bra att man får klä ut sig och leka och sånt, säger prinsessan Paulina Bugyte.

Leonora Hasi var för dagen klädd som en disjockey med hörlurar och en keps på sned.

– Jag vill bli popstjärna så då tänkte jag att ska vara dj för de ska ju spela mina låtar sen, säger Leonora Hasi.

Sandra Wennergren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons