Annons
Nyheter

Skola anmäld efter upprepad misshandel

En skola i Ulricehamns kommun har anmälts till Skolinspektionen. Enligt anmälan ska en elev ha blivit slagen minst en gång i veckan under ett års tid.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2014

I anmälan beskrivs de senaste tillfällena då eleven ska ha blivit slagen. En gång blev eleven knäad i magen så att han tappade luften. En annan gång fick han ett kraftigt slag i ryggen.

Föräldern anklagar skolan för att inte göra tillräckligt för att stoppa trakasserierna, samt för att inte ha informerat hemmet om vad som händer. Det står i anmälan att sonen har sagt till sin lärare vid varje tillfälle som något har hänt, men att skolan inte har meddelat föräldrarna vid något enda tillfälle.

Annons

Barn- och elevombudet, som är en del av Skolinspektionen, har inlett en utredning med anledning av anmälan. Syftet med utredningen är att fastställa om kommunen följt lagen när det gäller skolans skyldighet att förebygga och motverka kränkande behandling.

Kommunen ombeds nu av Barn- och elevombudet att yttra sig över uppgifterna i anmälan.

Skolans rektor vill inte kommentera det enskilda fallet, men säger att skolan har bra rutiner för sitt elevhälsoarbete, och att man har följt dessa.

Skolan har nyligen också skrivit ett svar till Barn- och elevombudet, som i går dock ännu inte var offentligt i någon del.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons