Annons
Nyheter

Skoglund köper klassiskt hus

Det är ett företag som köpt fotograf Göran Fahlströms vackra ateljé på Storgatan. Närmare bestämt Peter Skoglund Agenturer AB.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2011
En glad Peter Skoglund tror att hans företag kommer trivas i de nya lokalerna.Foto: 

Peter Skoglund Agenturer har i dag sitt säte på Ekhultsgatan i Ulricehamn. De är ett företag som sköter försäljning och marknadsföring för danska företag i textilbranschen mot butiker i hela Sverige.

Ni har köpt Göran Fahlströms ateljé? Varför?

Annons

– Det är ju ett så vackert hus. Han har haft svårt att skiljas ifrån det. Jag har gått och sneglat på det där huset i många herrans år och även sagt till honom att om det skulle bli aktuellt med en försäljning så skulle han kontakta mig. Ja, nu har vi köpt det och jag har en vision om att vi ska flytta vår verksamhet dit så småningom.

Exakt när det blir är ännu inte riktigt klart. Just nu under januari och februari är det högsäsong inom branschen och flera mässor som företaget måste fokusera på, så någon flytt i dagsläget är inte aktuellt. Sedan måste det även göras om lite därinne i huset för att det ska passa. Det behövs några tysta rum i den öppna planlösningen och även plats för lager.

Nu huserar ni i ett annat vackert hus på Ekhultsgatan. Vad händer med det?

– Jag vet inte det riktigt. Det är också ett otroligt charmigt hus med högt i tak. Vi uppskattar fina hus. Jag kan tänka mig olika lösningar, kanske sälja, eller hyra ut till någon annan, eller göra lägenheter. Vi får se.

Så det är inte för att företaget behöver expandera som ni flyttar?

– Nej, vi flyttar ju från 1300 kvadratmeter till 300, så det stämmer inte. Däremot så har jag en tanke att vi ska komma lite närmare varandra i företaget, med korta vägar till allt.

Berätta lite om er verksamhet. Ni är lite doldisar här i stan?

– Ja, vi är lite doldisar. Det har passat mig bra. Jag har varit med i UT en gång för 25 år sedan tror jag när jag stod på en mässa i Stockholm. Men vi är inga doldisar ute i butikerna, där känner många till oss. Vi är ett av de få agenturföretag som finns i Sverige; vi säljer kläder, damkläder, mot butiker och tar hand om hela marknadsbiten. Många företag ser detta som en fördel att slippa det, säger Peter Skoglund.

Ett företag i textilbranschen. Återförsäljare av märken som Peppercorn, Soulmate, Oxmo, Phobia Nousvous. Säljer enbart till butik.

Ägare: Peter Skoglund

Omsättning: cirka 50 miljoner

Antal anställda: 6 idag

Start år: 1982

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons