Annons
Nyheter

Ski Center ökar kanonkapaciteten

Den tidiga vintern ger förhoppningar om en tidig premiär för Ulricehamns Ski Center.
– I början av nästa vecka utvärderar vi läget och ger besked om öppningsdag, säger Lars Karlsson på Welands Stål.
Nyheter • Publicerad 26 november 2010
Kanonbra. Snart är det åkbart vid Ulricehamns Ski Center.Foto: Henrik Erickson

Sex-sju minusgrader dagtid, ned mot 15 nattetid. Det är just nu perfekta förhållanden för snötillverkning i Ulricehamn. Hos Ulricehamns Ski Center sprutas just nu mer snö än någonsin tidigare.

– Vi har köpt in sju-åtta nya kanoner och ökat kapaciteten rejält. Natten mellan torsdag och fredag körde vi ut 450 kubikmeter snö i timman. Det ska jämföras med 280 kubikmeter förra året, säger Lars Karlsson på Welands Stål som förestår backen.

Annons

– Dessutom väntar vi på några lånekanoner och hoppas kunna komma upp i 600 kubikmeter i timman som mest, fortsätter Karlsson.

Att allt rullar med full kapacitet just nu, och att väderleksprognoserna talar om fortsatt kyla, gör inte att Lars Karlsson vågar ange öppningsdatum nu.

– Vi har lärt oss att vara lite försiktiga och inte skapa för stora förväntningar. I början av nästa vecka ska vi ha ett möte och kolla över läget. Vi tittar på snömängd i backen och prognosen för kommande dagar. Efter det ska vi kunna ge klarare besked. Det jag kan säga är att vi inte har någon anledning att hålla på premiären. Vi vill öppna så snart det går.

Även vid Lassalyckan sprutas det nu snö. Redan på onsdagskvällen var luftläckan som uppkom vid uppstarten åtgärdad. Vid helgens slut räknar Snösäkert med att hela konstsnöslingan är besprutad.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons