Annons
Nyheter

Skateparksbygge igång i september

Om allt går som det ska blir den en skatepark i Ulricehamn i mitten av november.
– Det här är en början, säger Morgan Fors, projektledare på kommunens fastighet.
Nyheter • Publicerad 6 september 2014

På tisdag i nästa vecka ska miljö- och byggnämnden förhoppningsvis bevilja bygglov för den 320 kvadratmeter stora skateparken vid Tingsholmsområdet som planerats sedan länge. Överprovningsperioden går ut på tisdag och om då ingen har något att anmärka på, blir det byggstart i slutet av september.

En skatepark på 320 kvadratmeter är inte särskilt stor i sammanhanget, men det är ändå en början, säger fastighets Morgan Fors.

Annons

– Om det här blir bra och intresset skulle visa sig vara stort, så är parken byggd så att den går att bygga till. Men vi hade 1,5 miljoner kronor att använda för det här, och då blir det inte större i nuläget.

Ett företag med säte i Malmö, Concreatures, har tagit hem anbudet och Morgan Fors har stort förtroende för dem:

– De är Europas nummer ett när det gäller att bygga skateparker. Vi har fått utmärkta referenser från dem. Bland annat var de med och byggde en park på 2000 kvadratmeter i Malmö för något år sedan. De här killarna är oerhört skickliga hantverkare och duktiga på att gjuta betong utan skarvar och ojämnheter.

När det blir byggstart kommer parken att gjutas på plats. Om allt går enligt planen blir det slutbesiktning av parken vecka 47. Då kommer ulricehamnarna att ha en färdig skatepark redan före jul.

Anette Westerlund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons