Nyheter

Skärpt straff för kidnappning

Straffet skärps för de två män som kidnappade och misshandlade en ulricehamnare för två år sedan. En tredje man som tidigare friats döms nu också till fängelse.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2010

Tingsrätten dömde först de två männen för olaga frihetsberövande och grov misshandel till fängelse i ett år. De ålades också att betala ett skadestånd till ulricehamnaren på 65 000 kronor.

En man som vid tillfället för kidnappningen bodde i Ulricehamn anklagades för medhjälp till människorov. Han sades ha lurat 21-åringen in i situationen där han blev indragen i bilen, men friades av tingsrätten.

Nu har hovrätten skärpt straffet för de två förstnämnda männen till fängelse i ett år och åtta månader. De ska dessutom betala ett skadestånd på 105 000 kronor.

Den tredje mannen som friades döms nu för medhjälp till människorov till fängelse i ett år.

Alla tre inblandade hade kopplingar till Bandidos X-team när brottet begicks.

De två som kidnappade ulricehamnaren har även dömts för inblandning i ett mycket grymt, tortyrliknande dåd på Hallandsåsen i mars 2008.

Kidnappningen i Ulricehamn skedde i februari 2008. Ulricehamnaren tvingades in i en bil i Ulricehamn. Där blev han fasthållen samtidigt som en annan man slog honom och han anklagades för att vara skyldig dem pengar. En anklagelse som enligt åklagaren är helt grundlös.

Bilfärden slutade på en skogsväg i Marbäck. Där släpades ulricehamnaren ut och han knäades eller sparkades i ansiktet så att han svimmade av. När han vaknade upp tog han sig skadad och nedkyld till ett närliggande hus för att få hjälp.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.