Annons
Nyheter

Sju ungdomar skadade i bussolycka vid infarten till Länghem

Sju ungdomar fördes med ambulans till sjukhus och flera chockades när en buss med skolelever under måndagseftermiddagen blev påkörd av en lastbil på riksväg 27.
Nyheter • Publicerad 15 april 2013

Olyckan inträffade vid 16.45. I höjd med Ingestorp och Länghemsavfarten från riksväg 27 blev en linjebuss med gymnasieelever påkörd bakifrån av en lastbil. Bussen knuffades ned i diket.

Vid olyckstillfället fanns enligt uppgifter från räddningstjänsten tolv ungdomar och två chaufförer i bussen. Fyra av ungdomarna fick skador som betecknas som allvarliga. Bland skadorna fanns en som hade smärtor i bröstkorgen och en annan av eleverna hade en skada i buken.

Annons

Förutom de fyra med allvarliga skador fördes ytterliga tre till SÄS i Borås för vård. Övriga togs omhand på vårdcentral.

Flera av eleverna som var med i olycksbussen uppges ha blivit chockade av händelsen.

– Med tanke på hur olyckan sett ut så får vi nog ändå säga att det gått ganska väl. Ingen var fastklämd i bussen utan alla skador kom av stöten när lastbilen körde på den, säger Sven-Åke Josefsson som är räddningschef på räddningstjänsten i Borås.

Förutom personal från Limmared och Tranemo var räddningstjänsten på plats med tre bilar från Borås och insatsledare.

Trafiken stod under räddningsarbetet helt still och det blev långa köer i båda riktningar på riksvägen förbi Länghem.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons