Annons

Sinnrikt bedrägeri i Ulricehamn – använde sig av falsk nätsajt

Tre bedrägerier har polisanmälts i Ulricehamns kommun de senaste dagarna. I ett av fallen använde sig bedragaren av en falsk Tradera-sajt.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 30 maj 2023 • Uppdaterad 31 maj 2023
Tre bedrägerier har polisanmälts i Ulricehamns kommun de senaste dagarna
Tre bedrägerier har polisanmälts i Ulricehamns kommun de senaste dagarna

En man i 35-årsåldern i Ulricehamn lade ut en annons på auktionssajten Tradera. Personen som skulle köpa varan meddelade säljaren att det skulle komma en länk via mejlen. Säljaren skulle sedan följa denna länk och uppge sina bankuppgifter för att kunna ta emot betalning från köparen.

Landningssidan för länken visade sig dock vara falsk och säljaren spelade bedragaren rakt i händerna genom att dela med sig av bankuppgifterna. Det hela sklutade med att bedragaren kom över 5 816 kronor.

Annons

Även en kvinna i 25-årsåldern i Ulricehamn anmälde att hon under förra veckan på okänt sätt blev utsatt för ett kortbedrägeri då det saknas 720 kronor på hennes konto.

En man i 40-årsåldern i Hössna anmälde också under gångna veckan att han utsatts för ett bedrägeri. Det saknades 5 000 kronor på mannens konto och enligt polisanmälan har en okänd person förmått hans bank att föra över pengarna till bedragaren.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons