Annons
Nyheter

Simhallen mer tillgänglig

Igår så var det återigen full tillgång till alla omklädnings– och duschutrymmen i Sim och sporthallen i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2014
Invigningen till ära så var hinderbanan på plats i bassängen, trots att det var på en fredag.Foto: 
Samordnare Eva Molnar och fritidschefen Lars Runqvist tycker att ombyggnationen blev så bra som de hade hoppats.Foto: 
Sigrid Bergving, snart 3 år och från Ulricehamn, var i simhallen och premiärprovade de nya duscharna.FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: 
En takmonterad hiss underlättar vid undervisningsbassängen.Foto: 

Ombyggnaden som pågått ett tag är nu avklarad och som resulterat i en på många sätt förändrad och förbättrad anläggning.

– Det känns skönt att vi äntligen är i hamn med det här och att resultatet blev så bra, säger fritidschefen Lars Runqvist.

Annons

De största förändringarna är att man har kunnat ge större utrymme åt funktionshindrade, gjort ett omklädningsrum för familjer samt ordnat till duschar i anslutning till sporthallens omklädningsrum.

– Tidigare fick man använda samma duschar som simhallsbesökarna men det är på flera sätt bättre om man kan ha dem åtskilda, säger Lars Runqvist.

Men det är ändå satsningen på tillgänglighet för funktionshindrade som inneburit de största förändringarna och som också är den ursprungliga orsaken till att den här ombyggnationen nu står klar.

– Det blev ett arbetsmiljöproblem för ledsagarna, det här med de trånga och tungarbetade utrymmena vi tidigare hade och därför började vi titta på hur det skulle kunna bli bättre.

Nu gick det väl inte precis som på räls att komma igång men i fjol så togs i alla fall beslutet, i vintras började man arbetet och nu är det alltså klart. Omgörningen har inneburit att förrådsutrymmen har fått stryka på foten, antalet duschar i respektive herr– och damavdelning har halverats men utbytet har blivit betydligt öppnare och lättillängliga ytor för omklädning och dusch.

– Vi har också installerat en ny hiss vid undervisningsbassängen, vilket underlättar både för användarna och för oss i personalen, eftersom den är enklare att sköta och underhålla, säger samordnaren Eva Molnar.

Det som återstår innan allt är riktigt färdigt är att köpa in den utrustning som behövs i omklädningsrummen för funktionshindrade. Något som man kommer att ta hjälp med utifrån, eftersom man inte anser sig ha tillräcklig kunskap på det området.

– Finansieringen löser vi, så det handlar bara om att få hit någon som kan säga vad vi skall köpa för grejer, säger Lars Runqvist.

Ni är i hamn med detta – har du redan funderat på nästa steg?

– En anläggning som den här är måste hela tiden underhållas, för annars blir det som en cykel som aldrig pumpas – luften går ur. Vad som behöver en upprustning är serveringen och då särskilt köksdelen. Den är inte lättarbetad och saknar skåpsutrymmen.

Annons

När kan det bli aktuellt?

– Vi får återkomma om det.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons