Annons
Nyheter

Sex vindkraftverk vid Timmele

Eolus vind AB planerar att uppföra sex vindkraftverk sydöst om Timmele.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2012

En ansökan om projektet har lämnats till länsstyrelsen i Västra Götaland.

Bolaget söker tillstånd för att bygga och driva vindkraftverken. Dessa kommer att vara högst 175 meter höga.

Annons

Det aktuella området, mellan Timmele och Knätte, har av Ulricehamns kommun i ett utkast till vindkraftsplan pekats ut som lämpligt för vindkraft.

Vindläget bedöms som mycket bra, vilket bekräftas av att energimyndigheten har pekat ut området som av riksintresse för vindbruk. Enligt den sökande bedöms område inte ha några motstående intressen.

En miljökonsekvensbeskrivning har gjorts. Den visar att inga konsekvenser av betydelse för människans hälsa och säkerhet samt miljö kan förutses.

I samband med ett tidigt samråd i ärendet har boende i närområdet haft synpunkter på planerna samt på placeringen av vindkraftverken. Det framkommer här en oro över sänkta fastighetspriser samt buller.

Önskemålet har varit att flytta några av vindkraftverken längre ifrån fastighetsgränser. Eoulus vind har i replik förklarat att synpunkterna kommer att beaktas.

Sammantaget kan den tänkta investeringen ge hushållsel motsvarande det årliga behovet för 16 000 hushåll (baserat på ett årsbehov av 5 000 kilowattimmar per hushåll).

Sex vindkraftverk planeras sydöst om Timmele.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons