Annons
Nyheter

Seminarium om Änglagårdsfilmer

Det har varit mycket Änglagårdsfilmande i Ulricehamn under sommaren. Och det temat fortsätter. Till julen blir det filmpremiär men redan i november anordnas ett Änglagårdsseminarium i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2010
Det har varit mycket Änglagård i Ulricehamn under sommaren. Nu följer Ulricehamns Turistbyrå och NUAB upp det intresset med att anordna en seminariedag kring de tre filmerna.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Bakom initiativet ligger Ulricehamns Turistbyrå och NUAB och dagen för seminariet blir den 19 november.

Då kommer regissören Colin Nutley åter till Ulricehamn, nu för att vid seminariet berätta om sitt filmarbete och Änglagårdsproduktionen.

Annons

Turistbyrån har som mål att i sin marknadsföring kunna dra nytta av det intresse för Ulricehamnsbygden som blivit en spinoffeffekt efter de tre filmproduktionerna.

Med den tanken i bakhuvudet är det ganska klockrent att man i programmet har med Petra Rundqvist, filmstrateg från Ystad, som skall berätta om hur man där i turismsammanhang dragit nytta av hela raddan av Kurt Wallanderfilmer.

Maria Månsson, doktorand vid institutionen för Service Management vid Lunds universitet, kommer dessutom att ge in inblick i vad som kännetecknar en filmturism.

Avslutningsvis får deltagarna i seminariet en guidad busstur i Änglagårdsland. Detta som en liten försmak av hur Ulricehamn i fortsättningen ska kunna dra nytta av intresset kring Änglagårdsfilmerna.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons