Nyheter

Se upp i trafiken i dag

I dag sker två stora förändringar i Ulricehamnstrafiken. Dels stängs en del av Bogesundsgatan av, dels leds trafiken om på riksväg 46 norr om Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 8 december 2014

Bogesundsgatan stängs av hela veckan. Skälet är att man ska gräva in rör och ledningar för el, vatten, avlopp och dagvatten till det nya flerfamiljhuset på fastigheten Ärlan 4.

Bogesundsgatan stängs av från Lilla Torget till Stadshuset. Skyltar kommer att visa på en alternativ väg. Även busstrafiken leds om. Avstängningen och omledningen får som följd att parkeringsplatserna på närliggande Nygatan stängs av.

På måndag eftermiddag börjar även trafiken ledas om på riksväg 46 strax norr om Ulricehamn. Detta sker med början vid tvåtiden på eftermiddagen enligt Trafikverket. Trafiken leds om från rondellen vid Alängsgatan och Nybolholmsvägen och 900 meter norrut.

Skälet är att Ulricehamnsmotet, där den nya motorvägen ska korsa riksväg 46, ska byggas klart.

Den nya vägen löper parallellt med nuvarande riksväg 46 och innebär således ingen omväg.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.