Nyheter

Sammanslagen vårdcentral dröjer

Nu vid årsskiftet slogs de två vårdcentralerna vid Vårdcentrum i Ulricehamn samman till en. Men i praktiken kommer förändringen att pågå under flera månader.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2010
Foto: 

Omställningen har precis börjat. Formellt var det den 1 januari som vårdcentralerna Ulrica och Stenbocken gick samman till en gemensam under namnet Vårdcentralen Ulricehamn.

I praktiken handlar det om en process som kommer att pågå under flera månader. För patienterna blir det emellertid inga större märkbara förändringar. Även om de två vårdcentralerna går samman till en, kommer verksamheten att fortsätta drivas av två team.

– Jag tror våra patienter kommer att känna igen sig, säger Karin Levenby-Bovy.

En konkrets förändring som gäller patientavgiften införs dock direkt. Är man listad vid exempelvis Stenbocken men får vård vid Ulrica ska man inte behöva betala dubbel avgift. Detta eftersom de två enheterna numera formellt är samma vårdcentral.

Främst är det organisationen av arbetet som berörs av förändringen. Ett ökat samarbete är det som främst efterträvas.

Eftersom det i praktiken handlar om en ny vårdcentral, måste också en ny ansökan göras inom fram för VG primärvård.

I höstas, då VG primärvård infördes, fick samtliga vårdcentraler som avsågs bedriva primärvård, lämna in en ansökan om detta.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.