Nyheter

Samhällstjänst för misshandel

En man från Ulricehamn döms till 240 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat en annan man och sin sambo.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2013

Om tingsrätten istället hade valt fängelse som påföljd skulle det ha motsvarat tio månader.

Misshandeln skedde vid en fest förra sommaren. Enligt den dömde mannen var alla på festen kraftigt berusade. Det som utlöste händelsen var när mannen fick se sin sambo sovandes i en säng bredvid en annan man. Därefter uppstod bråk. Uppgifterna om vad som hände går isär.

Den nu dömde mannen har sagt att det uppstod tumult och att han och den andre mannen slog mot varandra. Han säger sig inte ha slagit sin sambo, och denne säger själv att hon inte har blivit misshandlad utan att hon fick skadorna när hon ramlade omkull.

Detta till skillnad mot den andre mannen, som har sagt att både han och sambon tog emot flera slag. Han har dessutom ådragit sig relativt kraftiga skador. Han har fått fraktur på tungbenet, sårskada på överläppen, bristning i en muskel samt underhudsblödningar på överarmar och ben.

Tingsrätten anser att den dömde mannens berättelse är vag och detaljfattig. Han saknar dessutom några skador. Den andra mannens berättelse är istället klar och utan uppenbara motsägelser eller överdrifter.

Sammantaget anser rätten det bevisat att mannen har gjort sig skyldig till misshandel av både sambon och den andre mannen. Rätten finner det bevisat att mannen vid två tillfällen nära inpå varandra har slagit den andre med flera knytnävsslag. Han har också slagit sin sambo med flera knytnävsslag. Rätten fäster ingen tilltro till att kvinnan sagt att hon inte blev slagen eftersom man fått intrycket att hon vill skydda sin sambo.

Mannen ska dessutom betala skadestånd för kränkning samt sveda och värk med nära 27 000 kronor till den andre mannen.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.