Annons
Nyheter

Salongen i Ulricehamn var bordell - kvinna åtalad för koppleri

I går åtalades den kvinna i 50-årsåldern som suttit häktad misstänkt för att ha förmedlat sexköp via hennes två salonger. Åklagaren menar att det finns bevis för sexköp även i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 19 september 2014

UT har tidigare skrivit om fallet med kvinnan från Ulricehamns kommun som i våras blev misstänkt för att ha förmedlat sexuella tjänster vid den salong i Jönköping som hon står som ägare till. Nu visar det sig att det finns misstanke försäljning av sexuella tjänster även vid salongen i Ulricehamn.

Enligt åtalet har kvinnan haft personal på salongerna som utfört sexuella tjänster mot betalning. Det finns ingen misstanke att den 50-åriga kvinnan själv har sålt sex.

Annons

Den misstänkta anhölls och häktades tidigare i år men släpptes senare. Då lämnade hon landet men häktades på nytt för ett par veckor sedan då hon kom tillbaka till Sverige. Åklagaren hade då överklagat tingsrättens beslut och fått rätt i hovrätten.

I går fredag kom åtalet vid Jönköpings tingsrätt. Det finns två män som vittnen, båda dessa säger sig ha köpt sex på salongen. Dessa båda kommer själva ställas inför rätta för sexköp. Polisens tekniker har också hittat spår från potentiella sexköpare på handdukar och madrasser i salongerna. Polisen har också beslagtagit en mobiltelefon där sexmöten med kunder avtalats via sms.

Kvinnan fortsätter förneka brott. Rättegången startar 30 september.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons