Annons
Nyheter

Säljer politikernas möbler

Som ett led i den nya politiska organisationen i Ulricehamns kommun kommer möblerna i fullmäktigesalen att säljas.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2011

Den nya organisationen trädde i kraft vid årsskiftet. Ett viktigt skäl till förändringen är att man vill förnya politiken och hitta nya former för medborgardialog och möten.

Fullmäktigesalen ska nu anpassas efter detta. Tanken är att det behövs mer moderna och flexibla mötesplatser. Därför ska ett nytt möblemang köpas, så att salen inte bara kan fungera som mötesrum för kommunfullmäktige, utan även för kommunstyrelsen. Dessutom ska den kunna användas som utbildningslokal och sammanträdesrum för kommunens anställda. Dessutom blir det plats för fler besökare.

Annons

Ökade användningsområden för salen bidrar till ökad kostnadseffektivitet, skriver Ulricehamns kommun i ett pressmeddelande.

Stadshuset kommer dessutom framöver att rymma fler medarbetare än i dag och därför ses det som viktigt att lokalerna används så effektivt som möjligt.

Även om möblemanget byts ut så kommer väggbonad och belysningsarmatur att behållas.

”Fullmäktigesalen är en god representant för den tidpunkt då Stadshuset byggdes och det är därför viktigt att hantera förändringen med varsamhet”, skriver Ulricehamns kommun.

Christer Seldevall

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons