Annons
Nyheter

S bjuder in till föräldramöte

Socialdemokraterna i Ulricehamn är övertygade om att det går att skapa en bättre skolverksamhet i kommunen. Därför bjuder man in alla intresserade till föräldramöte i nästa vecka.
Nyheter • Publicerad 1 maj 2013

Många har fått lappen till sig, i handen eller hem i brevlådan. Inbjudan till föräldramöte, är rubriken, men det är inte skolan som är avsändare.

– Vi vill testa nya former för att möta dem som lever med skolfrågorna. Vi hoppas att både föräldrar och skolpersonal vill komma på ett samtal om skolan i Ulricehamns kommun, säger Mattias Josefsson (S).

Annons

Det är alltså Socialdemokraterna som bjuder in till Folkets hus på tisdag i nästa vecka. De säger att de mycket gör det för att de vill möta den oro som finns över skolans resultat och resurser.

– Var fjärde elev i kommunen saknar behörighet till gymnasiet och vi ligger på 237:e plats av landets kommuner när det gäller skolresultat. De här svaga resultaten ska ställas i relation till att undersökningar visar att nästan alla elever känner sig trygga och trivs i skolan. Vi vill ta reda på var vi kan göra en insats för att förbättra resultaten, säger Inga-Kersti Skarland.

Mattias Josefsson ser den svaga måluppfyllelsen bland kommunen elever som ett problem även för arbetsmarknaden.

– I Ulricehamn finns mellan 150 och 170 arbetslösa ungdomar och mer än hälften av dem har ofullständiga betyg från skolan.

Nationellt har socialdemokraterna flera förslag för att komma tillrätta med det här. Mindre klasser i högre åldrar, obligatorisk sommarskola för de nior som inte når målen och läxhjälp till alla elever hör till dem, säger Mattias Josefsson.

Lokalt lyfter Socialdemokraterna just nu tre punkter som extra viktiga. Dessa kommer också att dryftas på föräldramötet.

– Omvänd skolskjuts för att stärka de små skolenheterna, förändring av resurstilldelningen så att de olika skolorna får pengar efter behov och inte efter storlek och en översyn av ledningsorganisationen. Många skolledare har en ohållbar situation och det måste vi ändra på, säger Inga-Kersti Skarland.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons