Annons
Nyheter

Rykten om flytt oroar musiklärarna

Rykten om att Musikskolan eventuellt ska flyttas från nuvarande lokaler i Övre Bogesundsskolan, oroar musiklärarna.
Nyheter • Publicerad 26 november 2010

– Byggare är här och kollar och mäter och det pratas om att man tittar på förutsättningarna för en flytt av vår verksamhet till Tingsholmsgymnasiet, berättar musikläraren Gunnar Winroth.

– Några raka besked har inte getts till oss. Vilket man kan beklaga. Osäkerheten skapar naturligtvis oro hos oss. Vi har bedrivit verksamhet i nuvarande lokaler i sju-åtta år nu och det fungerar utmärkt. Vi har ett centralt läge som gör att verksamheten ligger bra till för alla.

Annons

Gunnar Winroth säger att han och andra musiklärare gärna velat ha någon form av besked. Antingen att en flytt inte är aktuell. Eller att det är något som övervägs men ännu inte är beslutat.

– Oavsett vilket, så vill man naturligtvis veta, säger han.

Det kan inte vara så att det är förberedelserna inför ombyggnaden av den övre våningen till klassrum, som ni misstar för en planerad flytt av Musikskolan?

– Eftersom ingen säger något så vet vi inte. Men bara det att det finns uppgifter om en eventuell flytt till Tingsholm borde var skäl nog att ge någon form av besked, säger Gunnar Winroth.

Rektorn för Musikskolan, Gustaf Linder, säger att han för närvarande inte har möjlighet att uttala sig i frågan om en eventuell flytt av Musikskolans verksamhet.

Barn- och utbildningschef Göran Nyman säger att i samband med strukturutredningen om skolan, som snart är klar, tittar man på olika scenarior för att anpassa lokaler efter verksamhet.

– Vi har ett minskande elevunderlag på Tingsholmsgymnasiet. Möjligheten till samlokalisering är därför något vi tittar på. Men vi tittar på andra möjligheter också. Dessutom är inga beslut är fattade, säger Göran Nyman.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons