Nyheter
Arne Carlssons gamla trikåfabrik i Röshult är såld. Byggnaden ska bli centrallager för den snabbt växande Diomed-koncern, där Back on Track utgör kärnverksamheten.
– Vi kommer för att stanna, säger Anna-Lena Borgerud, administrativ chef.
Nyheter • Publicerad 12 april 2014

Affären gjordes klar för en tid sedan och den nye ägaren har redan tillträtt fastigheten.

– Fabriken i Röshult ska bli centrallager för flera av Diomed-koncernens svenska dotterbolag och även förse våra bolag i Finland, Danmark och Norge. Vi flyttar ner pö om pö, i takt med att hyresgästerna flyttar ut. Det är svårt i dag att bedöma hur mycket plats vi behöver, säger Anna-Lena Borgerud.

Det finns i dag flera hyresgäster i fabriken, varav tre har flerårskontrakt – Kultur Ulricehamn (museet), Sabeline och Stabilotherm. Det finns även några små hyresgäster, med tremånaderskontrakt.

Sabelines kontrakt löper ut 30 juni nästa år och företaget är uppsagt från det datumet.

– Vårt mål har varit, att sälja fastigheten och samtidigt göra det möjligt för hyresgästerna att vara kvar i så stor utsträckning som möjligt, säger Ulrika Geeraedts, vd för Nuab, som är moderbolag till Vist fastighets AB, som ägt industrifastigheten.

Diomed AB har sitt säte i Uppsala, men staden anses inte vara optimal för ett centrallager. Av den anledningen började bolaget se sig om efter alternativ längre söderut och fastnade för den tidigare trikåfabriken utanför Ulricehamn.

– I Röshult får vi en lämplig lokal till ett bra pris och med närhet till fiberkabel. Den har ett mycket bra logistiskt läge. Men vi är också införstådda med att det finns renoveringsbehov och vi kommer att investera i egergibesparande åtgärder, för att komma ifrån oljeuppvärmningen. Vi kommer till Röshult för att stanna, säger Anna-Lena Borgerud.

I dag arbetar nio medarbetare på lagret i Uppsala. En del kommer att följa med till Röshult.

Diomed-koncernens ägare Erland Henrik Beselin är narkosläkare och specialist på smärtlindring. Han startade företaget Back on track för tio år sedan, som en hobbyverksamhet. Sedan har det expanderat kraftigt. I dag finns verksamheter i en rad länder.

Back on Track tillverkar och säljer produkter för människor, hästar och hundar, avsedda för att förebygga skador och för rehabilitering – så som muskel-, ledskydd och kläder.

I koncernen ingår även Smajlbaby AB, som säljer leksaker och barnvagnar till grossister, samt Barnbutiken BB Stockholm AB, med två stora butiker centralt i Stockholm.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.