Annons
Nyheter

Robotgräsklippare stals vid inbrott

Under natten till tisdagen försvann fem robotgräsklippare vid ett inbrott på Rasks såg och motor i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 2 november 2010

Larmet gick vid halv ett på natten när gärningsmännen bröt sig in genom en dörr. En väktare ska ha varit på plats efter bara ett par minuter men ändå har tjuvarna hunnit få med sig i alla fall fem automatiska gräsklippare till ett värde av över hundra tusen kronor.

– De var varit i butiken och tagit tre stycken och sedan fortsatt till lagret och tagit två till, säger Ingemar Molin som äger Rask såg och motor.

Annons

Väktaren har sedan observerat fyra män i rånarluvor som försvann från platsen i en bil. Väktaren följde efter på vägen mot Jönköping men blev frånåkt vid Hössnakorset.

Ingemar Molin tror att det kan ha varit fler inblandade.

– Det borde ha varit två bilar för du får inte in fyra personer och fem sådana stora lådor i en bil.

Han tror också att gärningsmännen kan ha varit inne i butiken och rekognoscerat innan, eftersom de så snabbt hittade rätt på lagret. Dessutom hade de observerat misstänkta i butiken dagarna innan och därför gjort vissa åtgärder för att skydda sig, som att låsa in motorsågarna i butiken.

Rask såg och motor har varit drabbade av inbrott förut och Ingemar Molin tycker naturligtvis att det inträffade är mycket tråkigt. Det handlar inte bara om det som stulits. Nu måste de laga dörren också och eventuellt förstärka det redan höga inbrottsskyddet.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons