Annons
Nyheter

Rektorer fattas fortfarande

Nyblivne processchefen Göran Nyman letar fortfarande rektorer. Den sjunde februari hoppas han hitta sex - sju stycken.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2011

– Vi har gått ut med att vi söker tre tjänster men vi hoppas hitta fler rektorer i den processen, säger Göran Nyman.

Preliminärt är rektorsproblemet löst under våren. På Stenbocksskolan har man kallat in den sedan tidigare pensionerade Håkan Kannius till och med den sista april då man hoppas ha en ny rektor.

Annons

– Vi har återanvänt Håkan Kannius under våren kan man säga. Och Mimmi Målberg är kvar till sista mars, säger Göran Nyman.

Tingsholm har fem rektorstjänster varav två är vakanta och här har man valt att preliminärt ge en av tjänsterna till Maria Johansson, som egentligen har en lärartjänst på Ätradalsskolan. Hon får nu ansvara för vuxenutbildningen och SFI-undervisningen på Tingsholm. Den andra tjänsten får stå tom men programmen delas ut på resterande rektorer.

På Ulrikaskolan delar Helen Classon och Magdalena Klippinge på den tomma rektorsstolen.

Sedan tidigare blir även två rektorstjänster vakanta när Anne-Marie Stenson, som är rektor samt resultat- och samordningsansvarig för skolområde nord kommer nu att bli verksamhetschef för ett skolområde där centrum och syd slås ihop och Elisabeth Johansson som är rektor i syd kommer istället bli ansvarig för skolområde nord. Sedan tidigare är dessutom en rektorstjänst i Centrum vakant.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons